Manažéri roka

Týmto článkom by som chcel nadviazať na ten predošlý o náhode a štatistickej významnosti. Index Funds Advisors sa nedávno pozreli na 16 manažérov fondov, ktorým spoločnosť Morningstar počas posledných cca 20 rokov udelila ocenenie Manažér roka. Cieľom bolo zistiť, či sa ich výsledky dajú naozaj považovať za dôsledok ich schopností časovať trh, prípadne vyberať podhodnotené akcie, alebo mali títo manažéri len šťastie. Otázka je to relevantná; veď z tých tisícov manažérov fondov musí niekto dosiahnuť nadpriemerné výsledky len vplyvom náhody (podobne ako výherca Lotta má len šťastie).

Aké boli výsledky? Iba jeden zo skúmaných 16 fondov vyšiel zo štatistického testu úspešne – s veľkou pravdepodobnosťou mal jeho manažér v danom (minulom!) období schopnosť poraziť trh. Nič však nezaručuje, že mu táto schopnosť ostane aj do budúcna, prípadne že sa bude vedieť adaptovať aj v ďalších rokoch na stále meniace sa trhové podmienky.

Pri ostatných fondoch by bolo potrebných v priemere 72 rokov dát, aby autori analýzy dokázali, že ich manažéri majú naozaj schopnosť poraziť trh a nejedná sa pri ich výsledkoch o náhodu. Za ten čas ale budú manažéri týchto fondov dávno na dôchodku alebo na onom svete.

Ukázalo sa teda, že si treba pri výbere fondov dať obrovský pozor. Naozaj talentovaných fondových manažérov je veľmi málo a hľadajú sa ako ihla v kope sena. Prečítajte si napríklad tento článok o neznámom správcovi peňazí bez vysokoškolského vzdelania, ktorý zhodnotil majetok investorov o  vyše 400% za 12 rokov.

Ani keď niekoho označia za manažéra roka neviem aké autority a renomované inštúcie, nemusí to nič znamenať. Väčšinou sa jeho výsledky dajú vysvetliť ako náhodné. Detaily analýzy nájdete na tejto adrese.


pošli na vybrali.sme.sk

Tags: , , , , ,

Ak Vás článok zaujal, rád si prečítam Váš názor.

*


PageRank ikona zdarma