Market Madness? The Case of Mad Money

Jim CramerJoseph Engelberg z University of North Carolina, Caroline Sasseville z Barclays Global Investors a Jared Williams z Pennsylvania State University zverejnili v roku 2009 štúdiu, v ktorej skúmali, či by investori sledovaním rád Jima Cramera dosiahli nadpriemerné výnosy (pozitívnu alfu).

Jim Cramer má v USA veľmi sledovanú show s názvom Mad Money, ktorá je vysielaná každý deň po skončení obchodovania na New Yorskej burze (NYSE). V show, ktorá je vysielaná na stanici CNBC, Jim Cramer, bývalý hedge fond manažér, odporúča divákom akcie, do ktorých by mali investovať a ktoré im zaručene prinesú bohatstvo.

Autori skúmali v spomenutej štúdii 391 odporúčaní v časovom horizonte november 2005 až jún 2006. Zistili však, že tento v USA obdivovaný finančný guru nie je veľmi dobrým investičným poradcom. Akcie, ktoré divákom odporúčal, nedokázali totiž po zarátaní rizika poraziť trh. Ľudia, ktorí by namiesto počúvania Cramerových rád nakúpili lacný indexový fond, ktorý pokrýva všetky akcie, by dopadli lepšie ako ľudia investujúci podľa Cramera.

English summary: In 2009, Joseph Engelberg z University of North Carolina, Caroline Sasseville z Barclays Global Investors a Jared Williams Pennsylvania State University released a study in which they analyzed the performace of stock picks by Jim Cramer. Jim Cramer, former hedge fund manager, is in the USA a famous financial guru with his own TV show called Mad Money being aired every weekday after the close of the New York Stock Exchange. Every day he picks several stocks that according to his analysis should beat the market.

The authors analyzed 391 recommendations over the period November 2005 to June 2006. They found out that Jim Cramer is quite a bad investment advisor. His stock picks did not deliver positive alpha (better than average returns after considering the risk) over the period under scrutiny. Index funds would have been a better choice for Cramer’s audience.


pošli na vybrali.sme.sk

Tags: , , , , , ,

This article has 5 comments so far!

  1. cara agar cepat tinggi says —

    cara agar cepat tinggi…

    - investujte s nositeľmi Nobelovej ceny za ekonómiu…

  2. nokia 5630 blue says —

    nokia 5630 blue…

    - investujte s nositeľmi Nobelovej ceny za ekonómiu…

  3. Spinal Decompression Culver City says —

    Spinal Decompression Culver City…

    - investujte s nositeľmi Nobelovej ceny za ekonómiu…

  4. Where Are The Best Tobacco Shops In Ottawa? says —

    Where Are The Best Tobacco Shops In Ottawa?…

    blog topic…

  5. sau rieng musang king says —

    You made your stand extremely well!!

Ak Vás článok zaujal, rád si prečítam Váš názor.

*


PageRank ikona zdarma